31 oktober 2010

Det er ikke morsomt å spise sin mat...

...når den ligger i pakke og ikke på fat...
Men det bør du gjøre noe med!

Den yngste av Søstrene Sylte har aldri vært spesielt begeistra for matpakker. Ikke som barn, ikke som voksen. Hun har derfor blitt tvunget til å tenke kreativt hva matpakker angår, for det er ikke hva som helst en kresen superallergiker kan proppe i seg av mat!
Heldigvis er det ikke vanlig at folk må ta så store hensyn til matinntaket som lill-sylte må, men matpakka kan og bør være mer spennende enn det folk flest gidder alikevel = )
Noen tips og triks følger:
1. Bak! Bruk en søndag på å bake opp litt diverse. Lag dobbel oppskrift og frys ned. Hva med pizzasnurrer eller fylte horn? Fyll horna med ost og skinke, brie, pølse og purre, tacokjøttdeig og ost... Hva du kan tenke deg! Lill-sylte har litt trøbbel med gjærbakst, men bruker sconesdeig isteden! Uten gjær og like godt = )
2. Lag matmuffins i store former! Fyll de med hva-som-helst og ta med et par-tre på jobben. Se innlegg om muffins her.
3. Bruk middagsrester! Kok litt ekstra pasta og bruk restene i en salat. Stek en kyllingfilet ekstra, kutt opp i terninger og bland også dette med litt salat. Legg til side et par kjøttkaker og du har fin-fint pålegg på brødskiva. Eller hva med å ta med litt av den deilige suppa du nettopp har lagd?? Planlegg middagene dine og lag litt ekstra om noe skulle egne seg til lunsj dagen etter.
4. Husk frukt! Barna har ofte med seg litt frukt på skolen, det bør du også ha!
Saftige og søte biter er friskt og godt etter lunsj, eller som mellommåltid.
5. Kafé på jobb! Det er stor stas med club sandwich i huset til lill-sylte om dagen og alltid passer hun på å ha nok igjen til å lage en egen club til jobben dagen etter. Til stooor misunnelse fra de andre kollegaene = ) Hva med en fylt tortilla, som du evt kan varme litt i microovnen på spiserommet? Lag kafémat og ta med på jobb, da blir spisepausa ekstra hyggelig.

Gjør en liten innsats og gled deg til matpakka...

Ingen kommentarer: