09 februar 2010

Mums med muffins!

Muffins er godt. Og så mange varianter det finns!!

Vi i Norge er vel kanskje best kjent med den søte varianten. Muffins er en typisk gjest i barnebursdagen, kanskje fordi den er såpass liten og lett å holde i for små hender.
De finns i lyse og mørke utgaver, gjerne med frukt, bær eller sjokolade i.

Vi bruker den mest som en liten kake, men "vår" muffins skal ikke forveksles med amerikanernes "cupcakes"! De er enda søtere og har alltid et tykt lag med frosting på. Eller glasur da, som vi vil kalle det... Amerikanerne er også gode på icing, det er ikke vi her til lands så vandt med. Forskjellen på glasur og icing er ingrediensene.
Glasur og frosting lages som regel på melis og smeltet smør, hvor man blander i kakao, vaniljesukker eller annen smaktilsetning. Konsistenser er myk og bløt.
Icing derimot, lages hovedsakelig på melis og eggehvitte. Dette gjør at toppingen blir stiv og tørr, men, kjære vene, så dekotativ!


Men nå blir det også mer og mer vanlig med matmuffins!
Benytt deg gjerne av litt grovere mel når du baker disse... Og ha oppi favorittosten din kanskje?? Små biter med brie og spekeskinke er helt nydelig sammen... Osten smelter forsiktig og komplimenterer den litt salte skinka.
Eller hva med bacon og sjampinjongterninger, basillikum og soltørka tomater, oliven og pepperoni, jeg nevner i fleng....
Matmuffins er også utrolig godt og egner seg godt til både lunch og kveldsmat.
Hvorfor ikke legge med et par i matboksen til din kjære?? Eller be venninnene på nybakte, varme matmuffins og en god kopp te??
Det blir satt pris på!!
Så la deg friste til muffinmums......

Ingen kommentarer: