30 oktober 2010

Varm sjokolade...

... finnes det bedre ord??

Det finnes utallige varianter av denne koppen med nytelse.
Noen velger den enkle varianten med vann og pulver, noen koker melk med kakao/sjokoladepulver. De som virkelig vet å hygge seg bruker sjokolade. Med kanskje en dæsj melk.

Bruk mørk sjokolade om du vil ha en skikkelig voksenvariant. Mildere sjokolade passer best for små kropper. Ha i litt vaniljesukker hvis du vil ha en enda rundere smak på sjokoladen.
Eller hva med noe helt annet? Som chillipulver for å få litt ekstra varme i koppen, peppermynteestrakt - og sjokolade hvis du er glad i myntesmaken, eller hva med litt kanel? En skvett kaffe kan du også bruke...
Bare fantasien stopper kombinasjonene!
Så er det toppingen da... Prikken over i'en. Det vanlige er en klatt med ikke altfor stivpisket krem. Og det er jammen ikke rart idet hele tatt! En kule vaniljeis er også en selvfølgelighet, men kan man finne på noe annet også? Sikkert...
Hjemmelagde marshmallows (eller kjøpte da) for eksempel... Enten et par store eller mange små. Men kremklatten er og blir en klassiker som ikke trengs å byttes ut, men den kan pyntes på! Et dryss med revet sjokolade og kanel kanskje? Etter strø noen mintsjokolader eller -sukkertøy på? Du kan jo også bruke en kanelstang som rørepinne, eller hvorfor ikke en polkastang?

Du skal få med deg et par tips, men en ting helt til slutt...
Trenger egentlig varm sjokolade å være brun??

Mexikansk, varm sjokolade til to:
ca 50 g mørk sjokolade
ca 50 g hvitt sukker
2 ss varm pulvekaffe
1/2 ts kanel
1,8 dl vann
underkant av 5 dl melk
- Hakk sjokolade og smelt med det andre UNNTATT MELK i en kjele.
- Kok opp og la småkoke i 5 min, rør rundt innimellom.
- Ha deretter i melken, varm opp men ikke la det koke igjen.
- Ta kjelen av varmen og visp litt i røren.

Hvit og varm polkasjokolade for fire:
Underkant av 300 g HVIT sjokolade
8 dl melk
6 harde og hakka peppermyntesukkertøy (polkagriser)
1/2 ts peppermynteestrakt
ca 2 dl kremfløte
- Pisk krem, hell i knuste polkagriser og la stå kaldt en time
- Varm opp melk og rør i hakket sjokolade. Pisk forsiktig.
- La sjokoladen smelte og rør inn estrakten. Rør litt til.
- Hell over i kopper og topp sjokoladen med polkakremen.

Vi satser på mange kalde kvelder i vinter, ikke sant?!

Ingen kommentarer: