20 august 2009

Forfriskende sorbet

Allerede 100 år f.Kr. sendte den romerske keiseren Nero slaver opp i fjella for å hente snø. Denne skulle blandes med honning og vin og ble dermed tidenes første svar på sorbet.
Sorbet er så og si fettfri, så den kan spises med god samvittighet. Den består som regel av vann, sukker, frukt- eller bærpurré og eggehviter. Man kan også bruke for eks. champagne eller lavendel som smakstilsetning. Sorbet serveres som oftes som dessert eller kos, men ved mange-retters-middager kan man få servert myntesorbet for å rense ganen for smak imellom rettene.
Skal du lage sorbet selv, kan det lønne seg å bruke en ismaskin. Har du ikke en slik, er det viktig å røre litt i sorbeen underveis i fryseprossessen for å unngå at den krystalliserer seg. Bruker du sommerens frukt og bær nå, kan du nyte sommeren på en frisk og sunn måte igjennom hele vinteren!

Ingen kommentarer: